• You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
  • Notice: You may not use this site to facilitate the unauthorized selling of copyrighted material including, but not limited to, in the public dxForums, dxGallery, dxChat and private messsages. If you get caught doing this, you will be permanently banned with no second chances. A notice will be placed on the site of why you were banned and any information collected by this site about you will be made known to the copyright holder.

Back To The Future, Toward The Past: EAGLE 515

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
Right, that is pin 3 (not pin 5) so it should have plus volts on it.

Read the voltage on pin 5 to see if you have any bias volts on your tubes, it will be in the 15 to 20 volt negative range (put your plus probe on ground and your black probe on pin 5).

.

21V on the drives, 0V on the finals, on stand by.
Should I be on operate?
 

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
FINALS

pheniiwin7101.gif




DRIVERS
Pin

1 0V
2 18V
3 37V
4 0V
5 -21V
6,7,8 N/C
9 -21V
10 0V
11 37V
12 0V
 

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
What about this socket?

Maybe there should be a tube here for filiment load?

:headbang

Heater Voltage ................................ 10.6 VHeater Current ................................ 0.45 A

That would be about right....

pheniiwin7106.gif


pheniiwin7105.gif
 
Last edited:

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
I'm almost positive this missing tube is the problem.

I can't believe that, I guess I need that tube.

And probably 2 20lf6 drivers now too.

:bdh:

I followed a yellow wire from the 40V tap to "B" and traced to pin 4 on the 10BQ5, then pin 5 is terminated to ground.
So this is why the drivers are 32V !!

So now I will wait for a 10BQ5 but the drivers took a beating.

FFS
 
Last edited:

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
I tested this and spread the coil to get twin peaks on the tune.
the tubes no longer flash up and the drivers are quite a bit dimmer.

Please chime in anytime to let me know if i did wrong,
thanks.
 
Last edited:

Slam Dunk

Member
Jul 11, 2006
79
0
16
How's the amp running now? Four volts low is better than 12 volts too high. I think the drivers may have been toasted by the excess volts.

.
 

357

Walkin' the dog
Sep 12, 2009
1,272
687
123
48
Chilliwack, BC
www.youtube.com
It was working but not very well.
Also the voltage was just too low and it would kill the tubes the same as being too high.
I think if I put in the 30KD6's like you mentioned, it will be much better.

eimac2.gif
 

liquidh8

Active Member
Aug 7, 2011
273
8
28
How did you ever make out with this amp? I just got one today, cheap, and 2 sets of NOS unused tubes, one used set. There isn't a 10bq6 in it either, and a few things looks to be changed. Just trying to find someone who still has one.

Thank you
 

kc8adu

Active Member
Jan 5, 2010
155
28
38
that was the crystal osc that was removed to make it an amplifier.
these were sold as cw transmitters to dodge laws against linear amps.was always meant to be a cb amp.you got the mod sheet in the mail a few days after the amp.
and the made in holland tubes all flash like that on cold start.they will be fine.
my fisher 400's 12ax7's all do that.
26lx6 are a sub for the 20lf6.not well known and can often be gotten cheap.
 

dxChat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.