1. You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
This forum does not allow a single user to have more than one username. If anyone wants to change their username contact an admin and it will be done. Multiple accounts belonging to the same member will be deleted without warning.

Computer Frustration

Discussion in 'General Ham Radio Discussion' started by cycleguru, Oct 13, 2013.

  1. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    OK, here's one for you geeks out there. First off, I'm old and don't know squat about computers and how to use one very well. I can do email, type and print a letter, and write stuff on this forum, but that's about it. A couple of years ago I decided to get into PSK31 so, with the help of a friend, downloaded HRD. I used it for a while and then it quit working. We tried to get it back but never could. So I downloaded Fldigi and used IT for a while before it to quit me, too. :w00t: Then I downloaded Digipan and had fun with it for about a year, and then, you guessed it, it quit me. :headbang I can receive just fine, but it WILL NOT transmit. What's the deal??

    I'm using an HP laptop and running Windows 7. Anybody have any ideas?


    Thanks



    Mark K7OWG
     

  2. doctor

    doctor Supporting Member

    Joined:
    Aug 1, 2006
    Messages:
    1,036
    Likes Received:
    77
    psk31

    What kind of radio are you using?......
    DOCTOR795
     
  3. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    Yeasu FT-450D
     
  4. Moleculo

    Moleculo Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    8,924
    Likes Received:
    1,131
    When you say that it "quit transmitting", what exactly do you mean? Does the rig even key into TX mode?
     
  5. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    No. I click on the TX button and nothing happens. Also, when I click on any of my macros they print on my screen but don't transmit.
     
  6. Moleculo

    Moleculo Administrator
    Staff Member

    Joined:
    Apr 14, 2002
    Messages:
    8,924
    Likes Received:
    1,131
    It sounds to me like the CAT has stopped working. Double-check to make sure that the COM port settings match what your PC & Rig are expecting.
     
  7. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    Thanks, I'll check that.

    Mark
     
  8. Qwazyone

    Qwazyone Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    294
    Likes Received:
    6
    Using Win 7 you should be able to press the start button, type device- it will show in the search box and then click on device manager under control panel.

    [​IMG]

    Then click on ports(COM and LPT) and it should show the COM port you need to have set in your program

    [​IMG]
     
    #8 Qwazyone, Oct 19, 2013
    Last edited: Oct 19, 2013
  9. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    Q. That all went well until I got to the "device manager" page. I don't have a "ports" choice listed. ! ?
     
  10. Qwazyone

    Qwazyone Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    294
    Likes Received:
    6
    What soundcard interface are you using? Is it plugged in?

    You might want to make sure you have data selected in some of the FT450 menu options when using the data jack
     
  11. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    Rigblaster Nomic. The weird thing is that after a normal PSK31 session I shut everything down as usual, then a couple of days later I fired everything up for another session and that's when it wouldn't transmit. I had not touched anything. Gremlins I guess. BTW, I've checked every connection 20 times. :confused: Thanks for all your help.


    Mark
     
  12. Qwazyone

    Qwazyone Active Member

    Joined:
    Jan 25, 2009
    Messages:
    294
    Likes Received:
    6
    You could try a different USB port. Have you downloaded the drivers from westmountainradio? It just might be an issue with the RS232 USB adapter and Win 7
     
  13. cycleguru

    cycleguru W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Aug 4, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    5
    Yes, I did download the drivers. I'll try a different USB port and see what happens.

    Thanks

    Mark
     
  14. w9cll

    w9cll W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Jan 19, 2013
    Messages:
    4,342
    Likes Received:
    3,772
    Are other USB devices on the pc working? Do you have another PC to check the cable on? Is this the same cable or did you purchase a new one? Reason I ask the last question is there are a lot of fake cables out there that just plain don't work.
     

Share This Page

  • About Us

    The WorldwideDX Radio Forum was originally established in 2001. We pride ourselves on welcoming Radio Hobby enthusiasts of all types, while offering unbiased, informative, and friendly discussion among the members. We are working every day to make sure our community is the best Radio Hobbyist's site.
  • Like us on Facebook

  • Premium VIP Member

    The management works very hard to make sure the community is running the best software, best designs, and all the other bells and whistles. Care to buy us a beer? We'd really appreciate it!

    Donate to us!