1. You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
This forum does not allow a single user to have more than one username. If anyone wants to change their username contact an admin and it will be done. Multiple accounts belonging to the same member will be deleted without warning.

President Lincoln no audio

Discussion in 'General CB Services Discussion' started by nickr, Oct 7, 2009.

  1. nickr

    nickr Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    11
    Hi all. I'm new to the forum and found this site while trying to find a fix for my radio.
    I decided to connect up my Presiden Lincoln the other day and was quite surprised to find that it no longer functioned as it did when I last used it a few years ago.
    The radio receives well but no longer transmits any audio, although I am measuring power out of the radio on am/fm into my swr/power meter.
    The tx indicator lights up when i key the mic, but no modulation is registered when the meter is set to MOD. The roger beep is registering on the rf meter and the modulation meter.
    I have checked the mic, using a multimeter to check continuity of the connections on the 5 pin plug to the switch inside the mic and could'nt find a broken wire (which is what i was hoping it was going to be). I hope to find a professional in my area that can repair the radio, but in the meantime anyone elses ideas would be greatly received.
    Thanks in advance , Nick.


     

  2. Robb

    Robb Yup

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    11,419
    Likes Received:
    3,502
    Do you have another mic to test it with? If not; find a CB shop along a major interstate freeway in your area - they can probably fix it for you.

    Nice radio...
     
  3. nickr

    nickr Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    11
    unfortunately i don't have a spare.. :( but i re-tested the mic today with the multimeter. all connections to the pins in the plug from the slider switch inside the mic are good, unless the actual speaker itself has somehow broken the mic seems to be ok. could anything else inside the radio be causing the problems.? (thats probably a silly question)
    the channel/tune dial was also a bit vague, turning but not actually changing the frequency, but this seems to have improved with use over the last few days. neither of these problems existed the last time the radio was used a few years back.....:confused:
     
  4. nickr

    nickr Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    11
    I eventually got to the bottom of this. It was a faulty PTT switch inside the mic.
     
    TM86, bobl9355, undertaker and 2 others like this.
  5. nickr

    nickr Member

    Joined:
    Oct 7, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    11
    Just to repeat what I've already posted, you were right. We got there in the end. :oops:(y)
     

Share This Page

  • About Us

    The WorldwideDX Radio Forum was originally established in 2001. We pride ourselves on welcoming Radio Hobby enthusiasts of all types, while offering unbiased, informative, and friendly discussion among the members. We are working every day to make sure our community is the best Radio Hobbyist's site.
  • Like us on Facebook

  • Premium VIP Member

    The management works very hard to make sure the community is running the best software, best designs, and all the other bells and whistles. Care to buy us a beer? We'd really appreciate it!

    Donate to us!