• You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
  • Notice: You may not use this site to facilitate the unauthorized selling of copyrighted material including, but not limited to, in the public dxForums, dxGallery, dxChat and private messsages. If you get caught doing this, you will be permanently banned with no second chances. A notice will be placed on the site of why you were banned and any information collected by this site about you will be made known to the copyright holder.

President McKinley internal problem with transmit.

Oct 27, 2020
16
16
13
40
Antioch, Illinois
I have a President McKinley and a new kl 503. Upon testing these units together I had been using faulty coax jumpers and didn't realize it. I had purchased the jumpers from Amazon and when I tightened the coax to the end of the radio and amp the connection electronically would open the circuit, but when I would just hand snug them the connection would be closed and working. I didn't realize that until after my problem. My problem is this. My president McKinley now only has roughly 100-300 mw. Of rf power output and max swr the radio can read. I'm reading the output from my external watt meter and cannot remember if the swr is also high on the external meter as well. I figured the final transistor was blown, but I purchased another from the online auction place that said would work for the radio. Replaced final and still doesn't work. Any ideas on what I can check or replace? The radio receives just fine and everything else works as it should. Just max swr and under half a watt with output. Any ideas or suggestions? I'm on vacation at the mouse and cannot physically check at this moment.
 

Oct 27, 2020
16
16
13
40
Antioch, Illinois
I have a President McKinley and a new kl 503. Upon testing these units together I had been using faulty coax jumpers and didn't realize it. I had purchased the jumpers from Amazon and when I tightened the coax to the end of the radio and amp the connection electronically would open the circuit, but when I would just hand snug them the connection would be closed and working. I didn't realize that until after my problem. My problem is this. My president McKinley now only has roughly 100-300 mw. Of rf power output and max swr the radio can read. I'm reading the output from my external watt meter and cannot remember if the swr is also high on the external meter as well. I figured the final transistor was blown, but I purchased another from the online auction place that said would work for the radio. Replaced final and still doesn't work. Any ideas on what I can check or replace? The radio receives just fine and everything else works as it should. Just max swr and under half a watt with output. Any ideas or suggestions?
 

dxChat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
  • @ AudioShockwav:
  • @ kb9ghn:
    My first thought was the i.r.s. may be interested in a long term money making scam without proper taxes being paid..probably more than electronics involved.
  • @ Toll_Free:
    My first thought was why hasn't someone paid him a visit. I mean, his address is posted above.
  • @ beakster1715:
    Good news! I opened an appeal case after eBay sided with superhawkwss6. I also opened an IC3 case & sent that information to eBay. Within an hour they responded, reversed their decision and returned all of my money. Unfortunately, superhawkwss6 stole my CB radio and eBay will likely not suspend or close his account, but rather allow him to continue his criminal activity. I think I'll still file a report with our sheriff's dept (the sheriff is a friend of mine) though I know this type of crime isn't worth their time. This guy needs to be stopped and I'm certainly going to do my best to make that happen.
  • @ ButtFuzz:
    Good Evening!