1. You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
    Dismiss Notice

Magnum S45HP 70w carrier on SSB

Discussion in 'CB and Export Equipment and Accessories' started by dxing440, Jul 17, 2013.

  1. dxing440

    dxing440 Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    10
    Have a s45hp sittin on the desk bout 2 months, no probs up till now. Out of the blue, turned it on yesterday, wham, LSB has 70w carrier (no swing), USB has 10w carrier,(swings to 70w) AM and FM Carriers are normal 16w (swings to 70w). Changed mics, coax. pushed around on the board no change. Any ideas or trustworthy repair near alabama?


     

  2. JCH

    JCH Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    28
    I called Mountain View Electronics in TN and the dude seemed knowledgable and helpful over the phone. They supposedly do warranty work for Magnum. I got this info from one of the many Magnum threads on this forum.
     
  3. 9C1Driver

    9C1Driver Sr. Member

    Joined:
    Aug 13, 2008
    Messages:
    3,240
    Likes Received:
    974

    Yea time for a repair. Any carrier on SSB is a problem.
     
  4. magnuman

    magnuman Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    170
    Likes Received:
    114
    I had one do a similar thing but it was transmitting on both sidebands together!
    No carrier at that time...It was one of the early 80w versions before the RFX75 power bank was added.
     
  5. dxing440

    dxing440 Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    10
    Thx white bear ill look them up
     
  6. morseguy

    morseguy Member

    Joined:
    Jun 16, 2013
    Messages:
    41
    Likes Received:
    4
    I wonder if the carrier balance is out of whack.
     
    AudioShockwav likes this.
  7. Tucker442

    Tucker442 101E

    Joined:
    Oct 30, 2010
    Messages:
    946
    Likes Received:
    127
    I had one that would do weird stuff from time to time. I did the CPU reset and it was correct after that, not sure why but it worked for me.
     

    Attached Files:

  8. dxing440

    dxing440 Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    10
    Hey morseguy,its been working fine for a year, then not turned on for 2-3months then, WHAM SSb carrier. The carrier balance is no longer an adjustable pot, RV107 looks like 2 resistors, or small caps, idk. Anyone know what the (VALUES) should read on RV107?
     
  9. Robb

    Robb Yup

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    11,155
    Likes Received:
    2,908
  10. JCH

    JCH Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    28
  11. Grogan

    Grogan W9WDX Amateur Radio Club Member

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    1,074
    Likes Received:
    251
    I had the same radio and it did a strange thing or two and I was not impressed so I sold.
     
    #11 Grogan, Apr 13, 2014
    Last edited: Apr 13, 2014
  12. JCH

    JCH Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    28
    yes, the radio has been a letdown.
     
  13. dxing440

    dxing440 Active Member

    Joined:
    Apr 10, 2011
    Messages:
    161
    Likes Received:
    10
    I sent my radio back to Ricks electronics he replaced a resistor in the carrier balance section. he said it was a temperature sensitive resistor
     
  14. RadioGuy772

    RadioGuy772 Active Member

    Joined:
    Dec 30, 2013
    Messages:
    106
    Likes Received:
    42
    Temperature sensitive resistor huh? Sounds like hogwash. Although the part about it being a problem in the carrier balance circuit makes perfect sense.
     
    AudioShockwav likes this.
  15. JCH

    JCH Active Member

    Joined:
    Jun 13, 2011
    Messages:
    230
    Likes Received:
    28
    Mine will work fine when cold (when it hasn't been turned on for a few days) but a few minutes after on and keying, or switching modes (from lsb to usb, etc) the carrier shows up.

    And thanks, 440, I'll see if I can figure it out.
     
    #15 JCH, Apr 24, 2014
    Last edited: Apr 24, 2014

Share This Page

  • About Us

    The WorldwideDX Radio Forum was originally established in 2001. We pride ourselves on welcoming Radio Hobby enthusiasts of all types, while offering unbiased, informative, and friendly discussion among the members. We are working every day to make sure our community is the best Radio Hobbyist's site.
  • Like us on Facebook

  • Premium VIP Member

    The management works very hard to make sure the community is running the best software, best designs, and all the other bells and whistles. Care to buy us a beer? We'd really appreciate it!

    Donate to us!