1. You can now help support WorldwideDX when you shop on Amazon at no additional cost to you! Simply follow this Shop on Amazon link first and a portion of any purchase is sent to WorldwideDX to help with site costs.
    Dismiss Notice

Old Galaxy DX99v Echo Board EPTOSSB50B

Discussion in 'General CB Services Discussion' started by 2315 Robert, Jun 7, 2016.

  1. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Looking for this board. My talk back still works but no echo. Which is interesting. Anybody know which smd could be the culprit. Thank you.


     

  2. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
  3. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Forgot to add that resistors, caps. and diode all check good. Thanks again.
     
  4. Robb

    Robb Yup

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    11,161
    Likes Received:
    2,922
    Think it might ne best to start out a bit simpler. Like, making sure all of the header cables are seated and have good connectivity. Be surprised how many Galaxy problems are found in these areas. Never overlook the obvious . . .
     
    LeapFrog likes this.
  5. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Copy, will DVOM those to connects before continuing with the search for a new board. Smart. Thank you.
     
  6. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    While probing the board orange and green wire came off.
     
  7. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Cant find a good pic of the solder side of the B. That would be to easy.
     
  8. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Figured out where to reattach. Robo and VC still works. Good advice but no dice. Thank you again for your input.
     
  9. Robb

    Robb Yup

    Joined:
    Dec 18, 2008
    Messages:
    11,161
    Likes Received:
    2,922
    Did you say that you already checked the diodes on that board?
    Cleaned the switches for it?
     
  10. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Affirm. Have had this radio for 20 years and has been a love/hate relationship. It is super stable now so I want it to work right. Boom echo gone. Got the green and orange reattached robo and vc works. The 1 diode shows good. Do not have a great magnifier but I think I can see everything.
     
  11. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Going to give another day and have another look.
     
  12. 2315 Robert

    2315 Robert Grateful

    Joined:
    May 28, 2016
    Messages:
    273
    Likes Received:
    139
    Think the diode was showing 533 on the meter. Correct polarity required for measure.
     

Share This Page

  • About Us

    The WorldwideDX Radio Forum was originally established in 2001. We pride ourselves on welcoming Radio Hobby enthusiasts of all types, while offering unbiased, informative, and friendly discussion among the members. We are working every day to make sure our community is the best Radio Hobbyist's site.
  • Like us on Facebook

  • Premium VIP Member

    The management works very hard to make sure the community is running the best software, best designs, and all the other bells and whistles. Care to buy us a beer? We'd really appreciate it!

    Donate to us!